Tour d’Eifel – dag 4

H_16Dag 2 en 3 zijn we geëindigd met regen. Vandaag zijn we voor de verandering er maar eens mee begonnen. Vanuit het hotel was een prachtig lange afdaling, maar nu met de regen erg koud. De benen deden pijn van de kou. Het vervelende was dat aan het einde van de afdaling een pittige klim zich aankondigde … Auw. Het wordt toch echt tijd voor beenstukken. Tijdens het fietsen blijven de benen warm genoeg, maar tijdens de afdalingen gaat het toch snel de verkeerde kant op. Dan heb je hulpstukken nodig om de spieren warm te houden.

Na 30km klimmen en dalen kwamen bij Monschau aan. Bah, veel te veel toeristen daar. Bij Monschau volgden we de Rur verder het dal in. Enige minpuntje was dat het onverhard en erg modderig was. Bergop was niet mogelijk geweest onder deze omstandigheden. We hebben tenslotte Kojak’s op de velgen liggen. En de naam zegt hier alles 🙂

IMG_9690

 

Gelukkig kwamen we weer bij de beklimming op een verharde weg uit. Vanuit hier ging de route verder richting Simmerath, met erg, erg mooie beklimmingen en afdalingen met de nodige haarspeldbochten. De langste beklimming is een kleine 6km met meer dan 300hm’s. Gelijk echter ook behoorlijk uitdagend. We hebben ons er goed doorheen geslagen. Alle beklimmingen zonder tussenstop door naar de top. Vooral Ms. H. gaat als de brandweer, wat kan die klimmen!

Na Simmerath gebeurt er niet echt veel meer. Vooral veel vlak en licht dalend. Niet vervelend, want zo maak je wel meters. Rond 16:30 uur bereiken we ons einddoel van vandaag: kasteel Bloemendal in Vaals, echter niet zonder eerst nog even de beklimming “côte des trois frontières”, ook bekend als de achterkant van de Vaalserberg. Nog altijd een kleine 100hm over een lengte van 2.2km en een paar mooie haarspeldbochten.

IMG_9725

 

Eenmaal bij het hotel aangekomen blijkt dat ik weer lek heb. Mijn 3e deze toer. Bij vervanging van de binnenband bleek wederom de gescheurde velg de boosdoener. Mijn lapmiddel heeft het dan toch twee dagen volgehouden. Velg weer opgelapt, nieuwe binnenband erin en maar hopen dat het mij morgen thuis brengt. Daarna gaat de velg de schroothoop op.

Route informatie:

 

Eifel dag 4

98 km

1801 hm

14°C

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.