Tour d’Eifel – dag 3

H_16Het volgende record is gesneuveld: 3 dagen achtereen fietsen. Vandaag was weer een stukje zwaarder dan gisteren, niet in afstand, maar wel in hoogtemeters. Maar goed, zo kan ik de resterende dagen nog wel doorgaan. Elke dag een nieuw record, het houdt niet op! Maar dat zal straks met de 100cols ook weer het geval zijn. Eigenlijk wel mooi dat je elke dag een prestatie neerzet die je nog nooit eerder hebt vertoond. Maar nu moet ik op gaan passen, straks ga ik het nog leuk vinden 😛

IMG_9717

 

Als of het een discipline aan het worden is, staan we vandaag weer om 07:30 uur op, leggen de spullen gereed voor vertrek, gaan ontbijten, kleden ons om, rekenen af, en vertrekken we. Vandaag gelukkig wat minder onverharde wegen, maar daarom niet minder zwaar. Onderweg 2x lek gereden achter, slechts enkele kilometers na elkaar. En dat terwijl ik de buitenband toch echt goed gecontroleerd heb bij de 1e keer lek. Bij de 2e keer kon ik wederom helemaal niets vinden in de buitenband. Ik begreep er helemaal niets van. Totdat Ms.H zei dat het ventiel lekte. Dat klopte niet helemaal, want het lek zat net naast het ventiel. En wel aan de zijde van de velg, vreemd. Bij inspectie van de velg bleek dat deze gescheurd was. En nu dan? Een reserve velg heb ik niet bij me. Ook geen velglint of tape (wel een idee voor de volgende trip). Dan maar bandenplakkers gebruikt als provisorisch velglint. En het heeft het de hele dag nog gehouden ook!

IMG_9750

 

De rit verloopt verder zonder veel problemen, echter hebben we nog wel wat regen onderweg. Minder dan gisteren, maar genoeg om alles weer goed vuil te maken. Na zo’n 60km krijg ik hongerklop. Een vervelend gevoel, waarbij je geen meter meer vooruit komt. Even snel een energy bar en een Nussecke (lokale specialiteit) naar binnen gewerkt waarna het gevoel snel verdween. Nu weer tempo maken.

IMG_9720

 

We worden de rest van de route nog getrakteerd op een aantal zeer mooie afdalingen en klimpartijen, waarbij de beklimming naar het hotel toe wel een van de zwaarste was. Helemaal naar 621m hoogte met een stijgingspercentage van rond de 11%. Eind van de dag staat de teller op 78km en bijna 1300hm. En dat voor dag 3! De hoogtemetertjes beginnen al aardig op te tellen. Zo halen we onze target van 20.000hm dit jaar vast en zeker wel. Misschien niet allemaal op de weg, en deels ook bij het mountainbiken, maar fietsen is fietsen, niet dan?

Route informatie:

 

Eifel dag 3

75 km

1271 hm

15°C

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.