Tour d’Eifel – dag 2

H_16Voor het eerst dat we twee dagen achtereen fietsen, waarbij de 2e dag zwaarder is dan de eerste dag. Dus een 2e record, na het afstandsrecord van gisteren! De route voert ons in het begin langs de Rursee, een groot meer dat doet denken aan de Gorges in Frankrijk, of het vierwoudstedenmeer in Zwitserland. Vele kronkelwegen leiden ons langs de mooie en grillige kustlijn. Helaas weer onverhard. Heel de dag hebben we wederom te maken met overheersend onverharde wegen. Dat gaat mij niet in de koude kleren zitten.

We krijgen onderweg te maken met enkele pittige klimmen, sommigen meerdere km’s lang. Al weer totaal anders dan in Zuid-Limburg. Voor ons gevoel hebben we zo’n 1500hm overbrugd. Volgens de GPS waren het er ‘maar’ ruim 900hm. In werkelijkheid ruim 1700hm! De manier van registreren van hoogte in de GPS is op basis van de luchtdruk, dus hier kan nog al een afwijking in zitten, laten we hopen in positieve zin. Dat zullen we echter pas bij thuiskomst weten, omdat ik dan pas de route kan ‘mappen’ aan de werkelijke hoogteverschillen. Hoe dan ook, het was zwaar. Ik had vooral moeite met tempo rijden. De kracht was wel aanwezig in de benen, maar de snelheid was er niet.

IMG_9695

 

‘s Middags begon het tot overmaat van ramp ook nog eens te regenen. Gelukkig geen hele zware regenbuien, maar wel de rest van de rit. Een goede test voor onze nieuwe regenjasjes.

Onverhard en regen is geen fijne combinatie. Daarnaast hebben we ook nog een verkeerde afslag genomen waardoor we op het treinspoor uitkwamen. We hadden twee opties: omkeren of verder langs het spoor. We hebben gekozen voor het laatste. Niet echt een goede keuze, want over die losse kiezels kun je niet rijden. Dan maar lopen. Daarna een klein stukje door de bush bush (fijn met blote benen door de brandnetels) om weer op de route uit te komen. Uiteindelijk komt het allemaal goed.

IMG_9706

 

De laatste 20km’s zijn aangebroken en we worden nog getrakteerd op een aantal steile en lange beklimmingen. Het houdt niet op. Na 77km komen we uiteindelijk op de plaats van bestemming aan: Kronenburg. Een idyllisch dorpje, alwaar wij in Villa Kronenburg de nacht doorbrengen. Een echte aanrader dit hotel. De kamers zijn werkelijk schitterend, het eten is geweldig (keuze wel beperkt) met veel eigengemaakte recepten, de bediening is erg vriendelijk.

IMG_9714

 

Hieronder nog enkele grafieken met data van de Garmin, zijnde hartslag en snelheid van Mr. M.

eifel_dg2_sp

eifel_dg2_hr

 

 

Route informatie:

 

Eifel dag 2

77 km

1736 hm

17°C

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.