Tour d’Eifel – dag 1

H_16

De grote toets als voorbereiding voor de 100cols tocht is van start gegaan. We vertrekken zo rond 09:00 uur richting de Eifel. De route voert ons voornamelijk langs de Roer (Rur Ufer Radweg). Een mooie route, maar nog redelijk vlak. En dat is niet erg want het is de eerste keer dat ik met aanhanger rijd. En dan sleur ik toch zo’n 11 – 12 kg extra mee. Die kilo’s tellen hard mee als de zwaartekracht het voor het zeggen krijgt.

De weg is voornamelijk onverhard. Iets waar ik niet op gerekend had, maar ook niet erg vind. We rijden tenslotte op (aangepaste) mountainbikes. De route meandert veelal door de natuur, slechts af en toe de bewoonde wereld rakend. We genieten er met volle teugen van. Daarnaast is het weer ook niet slecht, dat helpt ook. We stoppen weinig, behalve om af en toe de struiken water te geven. En dat moet nog al eens. Zal het gekletter van de Roer wel zijn.

IMG_9667

 

Na zo’n 70km krijgt de trek in eten de overhand en duwen we snel een broodje kebap naar binnen. Hierna gaat het echter zwaar. De benen zijn moe en willen niet meer. Heeft misschien te maken met de aanhanger en de onverharde ondergrond. Ik weet het niet. Maakt ook niet uit, want we moeten toch vooruit. Onderweg stoppen we nog een keer voor koffie. Hierna begint het klimmen, voor zover dat vandaag een naam mag hebben. Best wat steile stukjes en ik moet al snel terug naar het kleinste voorblad. Die verrekte aanhanger …

IMG_9682

 

Een kleine 20 km verder komen we op de plaats van bestemming aan: hotel Klostermūhle, een omgebouwd klooster. Zo te zien is het recentelijk gerenoveerd, alles van binnen is nieuw. Niet mijn smaak, maar wel netjes. We hebben een kamer met twee verdiepingen, niet slecht.

IMG_9696

 

Na een forel en een Wiener schnitzel duiken we het bed in. Morgen staat ons een zware dag te wachten met bijna drie keer het aantal hoogtemeters van vandaag.

Route informatie:

 

Eifel dag 1

97 km

647 hm

16°C

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.