Toeristische trekpleister

Na de rustdag bij mijn schoonpa vertrekken wij net na 8-en voor de rit naar Castellane. De beenspieren blijken die rust al te letterlijk te hebben genomen en willen slecht warm worden. Via de Côte de Céreste rijden we naar de eerste col van vandaag…..de Col de l’Aire dell Deï Masco. Een hele mond vol voor een simpele beklimming door een bos met kurkeiken en naaldbomen. Je ruikt dan ook continu de typische kruidige geur van de Provence.

Na de Côte du pas de Gendarme, waar inderdaad geen politie te bekennen was en de Côte de Pierrevert komen we rond de middag aan in Manosque waar we een stempel moeten halen voor ons contrôleboekje.

DSCF0423_1280

Daarna rijden we de stad uit richting Valensole. De volgende 40km rijden we langs een drukke weg en blijven lange tijd op een hoogte van 600m rijden. De omgeving is dor en helaas behoorlijk ééntonig. Rond 17:00 uur komen we aan bij het begin van de Gorges du Verdon. Eerst klimmen we naar Moustiers-Ste-Marie waar je het gevoel krijgt dat je een soort hindernisbaan moet afleggen. Al slalommend proberen we de mensen te ontwijken …..wat een tourisme zeg! De route van de Gorges is tot aan La Palud sûr Verdon superdruk bereden. We halen dan ook opgelucht adem als we dit deel van de route hebben afgelegd. In het verleden hebben wij deze regio meerdere keren bezocht, maar de charme is er voor ons nu echt wel af.

DSCF0457_1280

Aangezien het al 20:00 uur is schakelen we de laatste 15 km nog een tandje bij, zodat we net na half 9 met 145km op de teller arriveren op de plaats van bestemming, Castellane.

De statistieken:

stat_rit07

hprof_rit07

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.