Planning 2017

Onze 3e en tevens laatste jaar van de 100cols tocht, als het verloopt volgens planning althans. Aan het einde van deze maand hebben we dan de volle 4.000km (en een klein beetje) en de 105 cols achter de rug. De vele jaren intensief trainen ter voorbereiding en de tocht zelf mogen we dan aan onze lijst met beproevingen toevoegen. Vooral de trainingen hebben er flink ingehakt als je kijkt naar de vrijetijdsbesteding.

Dit jaar alleen al zijn we begonnen in januari om in totaal 2.109km op de weg te trainen. Dit tezamen met meer dan 10.000hm hebben we meer dan andere jaren op de fiets de pedalen rond getrapt. Dan heb ik het enkel over de training. De tocht dit jaar moet nog van start gaan. En daarmee kom ik op de planning van dit jaar (2017):

 • totaal af te leggen afstand: 1.420km
 • totaal te overwinnen hoogtemeters: 28.000hm
 • totaal aantal ritten: 15 (aaneengesloten)
 • langste rit: 128km
 • rit met meeste hoogtemeters: 2.990hm

Oorspronkelijk was het plan om dit jaar te rijden in de maand juni. Maar ook hier blijkt weer dat een plan (of planning) niet altijd gevolgd kan worden. Er zijn nu eenmaal factoren die buiten de invloedssfeer liggen die de gehele planning overhoop kunnen gooien. Dit keer was het een ongeplande operatie van de hond die roet in het eten gooide. Afijn, geen echt probleem, want we hebben de tocht gewoon doorgeschoven naar augustus. Enige uitdaging met deze verschuiving is het vinden van onderdak. We zitten tenslotte middenin de zomervakanties. Maar ook dat is gelukt. We hebben 16 overnachtingen kunnen reserveren.

Over enkele dagen is het zover en gaat het feest beginnen. Dan mogen we wederom gaan genieten van een prachtige omgeving in een prachtig land. De training is afgerond, de fietsen geprepareerd, de route uitgestippeld, de motivatie hoog. Wij zijn er klaar voor!

Gaat het lukken volgens planning? Wij houden jullie op de hoogte via deze blog.

6 replies
 1. heleen
  heleen says:

  Succes met de mooie en zware tocht!!! Geniet weer van al het moois en hou ons op de hoogte!
  Leuk om weer foto`s en verhalen te krijgen!!! Toppers!

  Reply
 2. Tonny pander
  Tonny pander says:

  Heel veel succes! Hopelijk niet zo warm als het op het moment in zuid Frankrijk is. Waarschijnlijk valt het in de bergen mee.

  Reply
 3. Margot Claessen
  Margot Claessen says:

  Voor mij zijn jullie de sportvrouw en sportman van het jaar. Top prestatie!
  Vergeet vooral niet te genieten van jullie tochten!

  Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.