Nieuwe bagagekar

Recentelijk een nieuwe fietskar gekocht. Helemaal mooi natuurlijk, totdat alle bagage er in geladen moet worden. Goed, de bagage gaat uiteraard eerst in een (waterdichte) tas, maar dat doet er nu even niet toe.

Na alle bagage bij elkaar gezocht te hebben, hebben we de tas geladen. Wonder boven wonder paste het er allemaal in, en kon de tas nog dicht ook! Dat viel niet tegen. Benieuwd naar het gewicht hebben we de tas op de weegschaal gezet … 25kg! WTF, 25kg! VIJFENTWINTIG KILOGRAM!

Hopsa, tas weer open en spullen er allemaal weer uit. Stuk voor stuk hebben we de spullen door onze handen laten glijden ter beoordeling: “Hebben we dit echt nodig, of kunnen we ook zonder”. Zo hebben we een selectie gemaakt van spullen die nog wel thuis konden blijven. Uiteraard levert dat een risico op, maar dat is de charme van zo’n tocht. Na veel wikken en wegen (ook letterlijk), hebben we een nieuwe selectie gemaakt. Spullen wederom in de tas geladen en weer op de weegschaal geplaatst … 19,1kg. Kijk, da’s toch 6kg minder.

Dit vonden we voor nu acceptabel. Het blijft veel, vooral als je het omhoog de berg op moet trekken. Maar vorig jaar kan het geheel eigenlijk niet lichter zijn geweest, en toen lukte het ook. Eigenlijk best grappig als je weet dat we vorig jaar de tas helemaal niet gewogen hebben.

Vanmiddag in Saverne, onze startplaats, aangekomen, rijden we langs een fabriek met karren. Dit leek ons een goede oplossing voor het bagageprobleem. Gelijk onze kar ingeruild voor een iets groter type met een grotere band (minder weerstand). Moet helemaal lukken als je het mij vraagt 😉

DSC_6893

3 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.