Het ontstaan!

H_8Hoe is het idee voor “samen 100” ontstaan? Tja, dat is een goede vraag, die eigenlijk niet al te moeilijk te beantwoorden is. Over drie (3) jaar zijn we samen 100 jaar oud. Dat is wel een mijlpaal. En eentje om niet te vergeten. Nou, daar gaan we dus ook voor zorgen. Niet door een groot feest te geven, maar door een lichamelijke inspanning te leveren. We gaan nl. de 100 cols rijden … Op de fiets!

De 100 cols is de zwaarste fietstocht ter wereld: ruim 100 cols (105 om precies te zijn), 4.000km, meer dan 69.000hm.

Hoe komen we erbij om zo’n zware tocht te gaan ondernemen? We houden beiden van fietsen. En van een uitdaging. Toen enkele weken geleden het fietsblad van de NTFU in de bus viel, stond daar een artikel in over deze loodzware route. Dit was voor ons gelijk zoiets als: “ja, dat gaan we doen”. Uiteraard in een vlaag van verstandsverbijstering, maar goed. We hebben het nu gezegd en gaan het dan ook doen.

Samen de 100 cols fietsen hetgeen afgerond moet zijn in het jaar dat we samen 100 jaar worden.

Dit betekent alvast dat we ons avontuur af moeten ronden in 2016. En aangezien we pas volgend jaar starten, hebben we twee (2) jaar de tijd om de 100 cols te bedwingen.

1 reply
 1. heleen
  heleen says:

  WOW Wat een mooie uitdaging gaan jullie aan!!! We gaan jullie natuuuurlijk vanuit onze luie stoel volgen! hahaha
  Jullie hebben er al aardig wat pittige trainingen op zitten las ik! Mooie website trouwens! We wensen jullie heel veel plezier met alle voorbereidingen
  en heel veel succes!!! Jullie kunnen dit saampies wel! maar alle respect want het zal niet altijd even makkelijk zijn! Wel een prachtige ervaring zeg en dat
  op je bijna 50ste! hahaha!!! Good luck!!!! X

  Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.