En dat is 4

Etappe nr. 4 is achter de rug. Een erg mooie etappe, compleet anders dan gisteren. De eerste 10km waren zo goed als vlak. Konden we eindelijk eens ‘tempo’ maken. Na zo’n 10km vonden we een geschikte plaats om een medische ingreep te verrichten op Mr. M. Zijn zitvlees is namelijk nogal rauw geworden de afgelopen dagen. Onder toeziend oog van 5 koeien werden de second skin pleisters strategisch geplaatst.

geïnteresseerd in het zitvlees van Mr. M.

geïnteresseerd in het zitvlees van Mr. M.

Van de stop gebruik makend werd gelijk even op professionele wijze de voorrem van de fiets van Mr. M aangepast. Ondanks de 180mm remschijf, liep de remklauw nog steeds tegen de spaken. Niet veel, maar genoeg om irritant te zijn. Tijd om ook daar een ingreep te doen.

professioneel onderhoud aan de voorrem

professioneel onderhoud aan de voorrem

Om 10:00 uur konden we onze weg vervolgen naar de eerste stempelplaats St. Seine L’Abbaye. Daar dachten we voor 12:00 uur te moeten zijn, aangezien alles om die tijd dicht gaat tot tenminste 14:00 uur. Eenmaal daar aangekomen bleek dat het postkantoor ‘s ochtends gesloten was en pas om 13:30 uur de deuren zou openen. Het is en blijft problematisch om die verrekte dagstempels te bemachtigen. De stempel hebben we uiteindelijk bij een hotel gehaald, maar daar staat geen datum op.

Na de stempel hebben we gelijk maar even van een korte lunch in het weiland genoten. Tegen de tijd dat we weer klaar waren om te vertrekken kwam er uit het niets ineens een regenbui. Een lekkere afkoeling na de hitte van de dag ervoor. Helaas duurde deze maar een minuut of 5. Gaf overigens wel mooie plaatjes die donkere lucht.

na regen komt zonneschijn

We hebben vandaag geen cols gereden, die stonden niet op het programma. Wel enkele zware côtes, waaronder de côte de Panges. Hier reed Ms. H. bijna letterlijk tegen 2 herten aan, die vlak voor haar de weg op sprongen. Geweldig!

Het verdere verloop van de route was mooi, met een zware klim bij de côte du Gergeuil. Deze werd echter beloond met een enorm mooie en lange afdaling naar Beaune, onze rustplaats van de dag.

En als afsluiter de statistieken van de dag:

e4stats

 

En het hoogteprofiel:

e4profiel

3 replies
  1. ma Tonny
    ma Tonny says:

    Leuk om iedere dag jullie wel en weh te kunnen volgen. Menno voor je billen een malse biefstuk doet wonderen. Ik zie uit naar morgen.xxx

    Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.