mission accomplished

Rit 15 – 21 aug 2017: Vandaag staat de allerlaatste rit van onze 100cols tocht gepland. Nog 88 km, 1155 hoogtemeters en 2 cols zijn wij verwijderd van de finish van dit avontuur. Een avontuur dat we 3 jaar geleden samen zijn aangegaan in Saverne. Ongelofelijk … wat zijn die jaren voorbij gevlogen. Wat zal het raar zijn als we in de loop van de middag in Lodève aankomen en daar de allerlaatste stempel in ons contrôleboekje laten zetten.

Read more

de één-na-laatste

Rit 14 – 20 aug 2017: Nog twee ritten te gaan in onze ‘tour de cent cols’. We zijn de Pyreneeën al uit, maar dat betekent niet dat er niet meer geklommen moet worden. We gaan vandaag 6 cols toevoegen aan ons totaal, waarvan er twee het noemen waard zijn: col de Salette met 726hm over 20km, en de col du Cabarétou met 640hm over 10km. De rest is het spreekwoordelijke sprokkelen.

Read more

Baby cols

Rit 13 – 19 aug 2017: In Hotel Lons in Foix kunnen we vanaf 7 uur ontbijten. Zo kunnen we weer eens met een gevulde maag op tijd vertrekken voor de rit naar Carcassonne. De dag begint grijs en druilerig. De regenjackjes zullen we zeker tot 12 uur nodig hebben volgens de hotelmedewerker, daarna zal het weer opklaren.

Read more

De muur

Rit 12 – 18 aug 2017: De laatste stuiptrekking van de Pyreneeën. en niet zomaar één. Vandaag staat als vierde col nl. de beruchte muur op het programma. Degene die de tour de France heeft gevolgd dit jaar, heeft er mogelijk op tv kennis mee gemaakt. Het betreft hier de col de Péguère, ook wel de muur genoemd. Deze bijnaam heeft die te danken aan de enorm steile klim.

Read more

Core strength

Rit 11 – 17 aug 2017: Vandaag rijden we alweer de 5e rit in de Pyreneeën. Een korte rit van 70km met slechts 2 beklimmingen naar de col de Portet d’Aspet en de col de la Core en die begint met een afdaling. We hebben vannacht namelijk geslapen in een herberg op de top van de col de Menté. Gezellig, knus en gerund door een Vlaming, dus Nederlands gesproken.

Read more

Gorilla’s in de mist

Rit 10 – 16 aug 2017: Het hotel van waaruit we vanmorgen vertrekken is prachtig. Mss wel iets te chique voor ons. Hoe dan ook, het personeel is onpersoonlijk en weinig behulpzaam. We moeten zowat op onze knieën smeken om de deur naar de kelder, waar onze fietsen gestald staan, om 07:30 uur geopend te krijgen. Hoe ongewoon voor onze ervaringen tot nu toe in Frankrijk.

Read more

Petit drapeau blanc

Rit 09 – 15 aug 2017: Het heeft vannacht flink geregend. Volgens de weersvoorspellingen wordt het vandaag een bewolkte dag. Heel eerlijk gezegd ben ik daar wel blij mee. Vandaag staan de Tourmalet en de col d’Aspin op het programma. De top van de Tourmalet ligt op 2115 meter hoogte en staat op nummer 2 in de indexlijst van cols en côtes, vlak achter de nummer 1: Mont Ventoux.

Read more

Diepe buiging

Rit 08 – 14 aug 2017: Om half 7 gaat de wekker. We starten met de gebruikelijke voorbereidingen: flessen vullen, eten voor in de fietsshirts, tas inpakken en billen smeren. Snel nog bij de bakker wat te eten inslaan en we kunnen starten met de rit van vandaag. Op het programma staan 5 cols: de col de Hourat, col de Marie Blanque, col d’Aubisque gevolgd door de Soulor en tot slot de col de Bordères.

Read more

Haute Route

Rit 07 – 13 aug 2017: Rond kwart over 7 vertrekken we vanuit Hotel du Fronton. De zon staat net hoog genoeg om de bergtoppen te verlichten. In de dalen zijn de dorpen nog gehuld in nevelwolken. We zijn een beetje zenuwachtig. Vandaag gaan we de eerste cols van de Pyreneeën rijden en ook niet bepaald de minste. De col de Burdincurutcheta, gevolgd door de col de Bagargui en later op de dag de col du Soudet.

Read more

Deux personnes de Pays-Bas en route pour Pays Basque.

Rit 06 – 12 aug 2017: Vanuit het geweldige “chateau de Baylac”, beheerd door Patrick en zijn vrouw, vertrekken we ditmaal in de volle zon op weg naar de eerste colletjes in de Pyreneeën. Avondeten in het chateau was helaas niet meer mogelijk, daar hadden we voor moeten reserveren. Maar geen probleem, we mochten de auto lenen van Patrick om naar een erg goed restaurant te rijden in het volgende dorp. Het blijkt een lokale eettent te zijn, waar de moeder aan een tafel zit en een oogje in het zeil houdt, terwijl ze streng de financien beheert.

Read more